Populära märken

Här tänkte vi presentera några av de mest populära märkena på linsvätska som finns på marknaden idag. Billigast pris får du såklart om du köper din linsvätska online samtidigt som du beställer dina kontaktlinser.

ReNu Multi-Purpose från Bausch & Lomb

Detta är en av de allra mest populära linsvätskorna som finns på marknaden. En välkänd och välrenommerad linsvätska som blivit så populär som den är mycket tack vare att den är just multi-purpose. Det innebär att man kan använda den till precis allt; rengöring, sköljning, desinfektering, fuktåtergivning och förvaring av mjuka kontaktlinser. Idag är de flesta kontaktlinser av de mjuka slaget och då är denna linsvätska perfekt. Dessutom så kan man använda den för att lösa upp proteinrengöringstabletter. Det är tabletter som man kan använda om man har extra känsliga ögon. Lägger man en sådan tablett tillsammans med linserna och linsvätskan i etuiet över natten så löser man upp all proteinbeläggning mer effektivt.

Optifree Express NoRub från Alcon

Denna linsvätska är efter ReNu Multi-Purpose den näst mest populära linsvätskan på dagens marknad. Man kan använda den till precis alla mjuka kontaktlinser men den passar även bra till kontaktlinser i silikonhydrogel. NoRub betyder i princip att du inte behöver gnugga på linserna för att rengöra dem med vätskan och att proteinrengöringstabletter är onödiga. Detta är nämligen den enda linsvätskan idag som på egen hand effektivt tar död på svamp och den farliga Akantamöban. Det gör den tack vare att den innehåller ett ämne som heter Amidoamin. När du tar ut linserna på kvällen är det bara att skölja dem med vätskan i handen och sedan lägga dem i etuiet med mera vätska. Under natten så kommer linsvätskan att både rengöra, återfukta och desinfektera linserna. På morgonen är det bara att skölja dem igen och sedan sätta i dem i ögonen. Dessutom får du alltid ett gratis linsetui när du köper Optifree.

SoloCare Aqua från CIBA Vision

Detta är en mycket populär och effektiv linsvätska som man använder till mjuka kontaktlinser. Den har flera användningsområden, tillexempel kan du rengöra, desinfektera och förvara dina mjuka kontaktlinser med den. Just den här linsvätskan kan man faktiskt använda på två olika sätt. Dels kan du använda den genom att göra en snabb gnuggning av linserna när du sköljer dem och sedan förvar dem i vätskan i fem minuter. Dels kan du förvara linserna i vätskan under fyra timmar och då inte gnugga dem alls.

Archives

Bookmarks